lauantai 30. syyskuuta 2017

Ratsasta tähtien kanssa - Katja-Loviisa Kotzetova

Ypäjän superviikonlopun ollessa nyt onnellisesti takanapäin, on aika kääntää kiikarit monen ratsukon kuluvan kauden suurimpaan tavoitteeseen - Helsinki Horse Show'hun. Amateur Tour-semifinaalissa nähtiin valtava kirjo pedantin taitavia ja nälkäisen hurjapäisiä suorituksia, joista osa kvaalasi tiensä karsintaluokkien kautta finaaliin. Mukaan lukien me! Tyyliluokassa pisteitä ei Kolmikulman kauhuduolle juuri sadellut, mutta molemmista luokista Vanttunen ratsastajineen nappasi sijan ja sunnuntaina vihreän rusetin lisäksi kotiinviemisiksi lähti lupa kaasutella myös jäähallissa muutaman viikon kuluttua - huikeaa!

Uusintatiesuunnitelman hiomista. Me kolme reikäpäätä luvataan vähintäänkin viihdyttävät radat jäähallin katsomolle!
"Nyt hittoon siitä ihminen, minähän se hyppäsin"

Oli äärimmäisen fiksu veto ottaa sitruunanaamalle vain yksi esteluokka per päivä, sillä tällä tekniikalla pääsimme koko kaksijalkaisten jengi sekä fiilaamaan että kannustamaan kanssakilpailijoita myös katsomon puolelle! Erityisesti yön yli kestävien kisareissujen ollessa nykyään varsin harvinaista herkkua, imin valtavasti virtaa ja ahaa-elämyksiä muiden radoista, eikä sykkeen tiheydessä ollut merkittävää eroa vieraan ratsukon tai tutun mokoman välillä. Aina on jännää kun lähtömerkki annetaan ja toisaalta taas harmittaa jos suoritus joudutaan hylkäämään. Tietysti oman valkoisen kostajan koikkelehtiessa radalle verenpaine viistää pilviä ja aktiivisuusranneke soittaa hätänumeroon kantajansa lakattua hengittämästä, mutta tällä kertaa allekirjoittanutta jännitti lähes yhtä paljon Amateur Tourille ensimmäistä kertaa osaa ottaneen tomeran ponityttöasenteen omaava Katja-Loviisa Kotzetovan rata. Haastattelemani nuori estelupaus kilpaili kanssamme 80 cm kategoriassa ja taisteli siten suloisen poninsa Stonewalls Cherry Bee'n kanssa finaalipaikasta. Mutta saivatko he sen mitä tulivat hakemaan..?

Kate ja Cherry Hevonen Häst 2017-tapahtuman esteratsastuskilpailuissa Porvoossa.

Et ole ollut aiemmin mukana Amateur Tourilla - jännittääkö tulevat koitokset?

Jännittää kyllä tosi paljon, mutta se varmasti hellittää jossain vaiheessa! 

Millä mielin lähdet tulevaan kilpailuun? 

Lähden kilpailuun hyvillä mielin ja olen todella innoissani. Ponin kanssa tehdään parhaamme. Tähtäämme niin lähelle kuin mahdollista top 10-finaaliin, jos Horse Show'hun päästään. Katsotaan nyt miten käy. Tästä tulee varmasti todella kiva kokemus! 

Minkälainen on ponisi, jolla lähdet kilpailuun?

Poni, jolla kisaan lähden on oma 8-vuotias connemaraponini Stonewalls Cherry Bee. Se on ostettu Irlannista. Cherry on loistava hyppääjä. Sen kanssa on mukava hypätä, kun sitä osaa ratsastaa ja sen saa toimimaan. Cherry antaa yleensä virheeni helposti anteeksi. Hyvänä päivänä poni tekee parhaansa ratsastajansa vuoksi.

Miten valmistauduitte Ypäjän semifinaaliin? 

Valmistauduimme treenaamalla monipuolisesti sekä tietenkin tekemällä hyviä puhtaita ratoja alle ennen itse koitosta. 

Tuoko Horse Show'n finaali tavoitteellisuutta kauden treeniin?

Todellakin tuo! Erityisesti se motivoi todella paljon. Mikä olisikaan hienompaa kuin päästä Horse Show'hun kisaamaan tähtien kanssa!

Tuhma ja kiltti palkintojenjaossa.
Ypäjällä hymy oli vielä astetta leveämpi, sillä poniratsukko nähdään jäähallin Amateur Tour finaalissa ratsastamassa tähtien kanssa! Onnea vielä finaalipaikasta Kate ja Cherry-poni!
Kuvat (c) Vilma Töyräs

4 kommenttia:

 1. Kuka kisaa vantulla horse show’ssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saima Alitalo. Tuoreimmissa postauksissa palataan HIHS-muistoihin :)

   Poista
 2. Todella kiva haastattelu ja ihanan erottuva kirjoitustyyli! Olisi mukava päästä lukemaan jokin kokonaisvaltainen postaus Vantun elämäntyylistä, päivärutiineista yms., konkreettisemmin sanottuna miten ja millaisissa oloissa Vanttu tarhailee, mitä se syö ja mitä teidän hoito- ja huoltosysteemeihin kuuluu :) Myös varustepostaus vaikka videolla olisi aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta palautteesta! Sainkin viestistäsi mainioita vinkkejä joulukalenterin toteuttamiseen!

   Poista